Gå tilbage

Højere tilskud til at blive socialformidler

18-11-2020

Højere tilskud til at blive socialformidler

Som skrevet i nyhed af 5. oktober 2018 kan ansatte indenfor HK Kommunals område opnå 100 pct. støtte til socialformidleruddannelsen. Du skal blot søge og starte uddannelsen inden udgangen af oktober 2021. Læs nedenfor hvordan du søger. Du er velkommen til at kontakte Den Kommunale Kompetencefond på tlf. 3370 3871, hvis du har spørgsmål til oprettelsen af din ansøgning.

Den Kommunale Kompetencefond støtter med den fulde udgift til at blive socialformidler. KL og HK Kommunal har afsat en særlig pulje til det ved O.18. Det særlige høje tilskud ydes så længe, der er midler i den særlige pulje.

Hvis du er ansat indenfor HK Kommunals område, støtter Den Kommunale Kompetencefond med hele udgiften til uddannelsen inkl. materialer og transport. Der er altså ingen begrænsning på 25.000 kr. om året og intet arbejdsgiverbidrag på 20%. Du kan søge tilskud til uddannelse, der endnu ikke er påbegyndt. 

Du søger ved at oprette en almindelig ansøgning i Den Kommunale Kompetencefond og under faglig organisation ved trin 3 vælger ‘HK – Socialformidleruddannelsen efter 1. april 2018’ (står lige under HK Kommunal). Du skal anføre i ‘Evt. supplerende oplysninger’ til uddannelsen, at det er hensigten at tage hele socialformidleruddannelsen.

Når fonden godkender en ansøgning, ydes det høje tilskud til hele din uddannelse, selvom den varer flere år. Du skal derfor kun ansøge om det beløb, der afholdes i år. Næste år søger du igen til de udgifter, der betales næste år osv. indtil uddannelsen er afsluttet. Du skal med andre ord oprette en ansøgning for hver gang, du har udgifter til uddannelsen.

Hvis du har søgt til – eller er gået i gang med – socialformidleruddannelsen inden den 1. april 2018, kan du fortsat søge tilskud via Den Kommunale Kompetencefond og opnår tilskud til 80% af udgifterne til uddannelsen med op til 25.000 kr. om året.

Er du interesseret, så tal med din leder eller TR og få mere information om uddannelsen på UddannelsesGuiden.

Du kan også kontakte Den Kommunale Kompetencefond på tlf. 3370 3871 eller skrive til kontakt@denkommunalekompetencefond.dk

Du kan læse mere på HK Kommunal’s hjemmeside ‘Sådan bliver du socialformidler’. Du kan også kontakte HK Kommunals Karrieretelefon på tlf. 3330 4460 hver dag mellem kl. 13.00 – 16.00.

Seneste information

Spørgsmål i forbindelse med COVID19

01-12-2020

Her finder du svar på de ofte stillede spørgsmål i forbindelse med COVID19: Jeg kan ikke få underskrifter…

Læs mere

Tilskud til meritpædagoguddannelse hos FOA

03-04-2020

Medarbejdere ansat på en overenskomst mellem KL og FOA kan nu søge om tilskud til meritpædagoguddannelse. Der kan søges…

Læs mere