Den Kommunale Kompetencefond

FØLG DE 5 TRIN OG ANSØG

1. Tal med leder og TR

Tal med din leder om dine udviklingsmuligheder. Få inspiration hos TR og din faglige organisation.

2. Afklar uddannelse

Afklar hvilken uddannelse der er relevant for dig, og hvornår du kan deltage. Se positivlister over forhåndsgodkendte uddannelser.

3. Læs reglerne

Læs fondens regelsæt således, at din ansøgning kan behandles hurtigt.

4. Udfyld ansøgning

Ansøgningsskemaet udfyldes og underskrives af dig, din leder og din TR/faglige organisation. Upload den underskrevne ansøgning.

5. Ansøgning behandles

Ansøgningen behandles af KL og den faglige organisation. Du vil normalt få svar inden for 14 dage til en måned.

Den Kommunale Kompetencefond kan støtte din uddannelse med op til 25.000 kr. inden for en periode på 12 måneder.

Den Kommunale Kompetencefond støtter uddannelse, der giver medarbejderne et øget kompetenceniveau og udviklingsmuligheder på arbejdsmarkedet til gavn for den kommunale opgaveløsning. Støtten er et supplement til den indsats, der i øvrigt finder sted.

Der gives fortrinsvis støtte til kompetencegivende efter- og videreuddannelse hos anerkendte udbydere. ­Se positivlister over forhåndsgodkendte uddannelser på de enkelte organisationers områder i højre boks.  Ansøgninger behandles af parterne i Den Kommunale Kompetencefond.

Den Kommunale Kompetencefond støtter med 80% af udgifterne. De resterende 20% skal dækkes af arbejdspladsen. Undtaget er HK Socialformidleruddannelsen, læs da mere her.

Der kan søges individuelt eller gruppevis, hvis flere ansøgere fra samme arbejdsplads søger samme uddannelse og er ansat på samme overenskomst.

Seneste nyheder

OK.21 – Nyheder

19-03-2021

Der er sket en række tiltag i Den Kommunale Kompetencefond i forbindelse med overenskomstforhandlinger (OK.21). Vi vil snarest…

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med COVID19

01-12-2020

Her finder du svar på de ofte stillede spørgsmål i forbindelse med COVID19: Jeg kan ikke få underskrifter…

Læs mere